Social Media

facebook button twitter button  

Tweets

bloemenzaadcombinenpompoenen

Zaadteelt

De afgelopen jaren hebben we zaden geteeld voor de vermeerdering en instandhouding van groenten en bloemen. Dit doen we voor eigen gewassen en voor de Bolster en voor het Cruydthoeck. We hebben gemerkt dat dit ons allebei erg aanspreekt. Het biologisch vermeerderen van zaden zien we als een belangrijk aspect van de biologische landbouw. 

We hebben inmiddels al veel soorten gewassen vermeerderd: pompoenen (landkruising: Fictor en Solor), diverse soorten bloemen zoals calendula, cosmea, nigella, saffloer, reseda, bonte wikke, consolida, koekruid en een aantal groentes: rode biet, boerenkool, snijbiet, bladmosterd, melde en raapstelen.

De bijen zijn ook gebaat bij veel bloeiende gewassen, op warme dagen zien we ze massaal op de bloemen vliegen! 

bijenmengsel bij met stuifmeel

We vinden het ook erg belangrijk om iets te doen tegen de zeer zorgwekkende situatie van vandaag in de voedselindustrie. De wereldzaadhandel woedt gedomineerd door slechts een aantal multinationals, waardoor in feite de hele wereldvoedselproductie afhankelijk is geworden van die bedrijven. Nog zorgwekkender als je bedenkt dat boeren bijna worden gedwongen om gentechzaad te kopen, omdat er bijvoorbeeld in de mais en sojateelt nog nauwelijks gewoon zaad te verkrijgen is. 

de bolster  pompoen lijnen

  

bloemenmengsel2bloemenmengsel